4006-Bilim ve Toplum

4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının 10. Dönemi kapsamında 4006-A ve 4006-B çağrılarına yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı.

  1. Bilim Fuarları çağrı metinlerine bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde yer alan öncelikli alanlar doğrultusunda bu dönem 23 yeni tematik konu eklenmesi ile toplam 66’ya ulaşan tematik konu ve 12 ana alan kapsamında 9.111 okulumuz tarafından toplam 133.328 proje başvurusu yapıldı.

Hazırlanan projelerin niteliğini artırmak adına proje başvurularının tamamı bu sene ilk kez benzerlik sorgulamasına tabi tutuldu. Benzerlik sorgulama süreci sonucunda 6.553 okuldan 95.535 proje değerlendirme aşamasına geçmeye hak kazanarak alanında uzman 551 akademisyen ve eğitimci tarafından değerlendirildi.

Değerlendirmeler neticesinde 81 ilimizde bulunan toplam 3.349 okulumuzdan binlerce ortaokul ve lise öğrencimizin hazırlamış olduğu 51.097 proje destek almaya hak kazandı.  

Genç bilim insanlarımızı tebrik ediyor, hem bugün hem gelecekte ülkemize ve tüm insanlığa bilimsel projeleriyle büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyoruz. Bir kez daha başvuru sürecinde emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Bilim Fuarı proje başvurunuzun değerlendirme sonucu için tıklayınız.

  1. Bilim Fuarları fuar dönemi 14 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

Desteklenmesine karar verilen projeler için sözleşme e-imza süreci önümüzdeki günlerde başlatılacaktır. proje yürütücülerinin e-imzalarını ivedilikle temin etmeleri önem arz etmektedir. Sözleşme e-imza süreci tamamlanan projeler için proje destek miktarlarının ivedilikle proje yürütücülerine aktarılması planlanmaktadır.

 

YÜRÜTÜCÜ DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

  1. Bilim Fuarları 4006-A ve 4006-B çağrıları kapsamında desteklenmeye hak kazanmış projelerde yürütücü değişikliği yapılabilmesi için, mücbir bir sebep bulunması şartıyla, aşağıda yer alan yürütücü değişikliği dilekçesinin eksiksiz doldurulup ıslak imzalı şekilde bt4006@tubitak.gov.tr adresine eposta ekinde gönderilmesi gerekmektedir.

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ AÇILDI!

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 4006-A ve 4006-B Çağrıları başvuru sistemi açıldı. 

Programa başvurular;

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI 10. DÖNEM 4006-A ve 4006-B ÇAĞRILARI YAYINLANDI!

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının 10. Dönem çağrısı, yapılan önemli yeniliklerle ilk kez 4006-A ve 4006-B olarak iki ayrı çağrı şeklinde yayınlandı.

Program ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ülkemizin öncelikleri ve bilim ve teknolojideki yönelimler doğrultusunda belirlenen tematik konularda hazırladıkları projeler desteklenmektedir. 2013 yılından itibaren devam eden 4006 Bilim Fuarları çerçevesinde bugüne kadar 81 ilimizden milyonlarca öğrencimiz bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde etmiştir.

  1. Bilim Fuarları çağrı dönemi kapsamında önemli birtakım yenilikler yapılmıştır. Yapılan yenilikler ile disiplinler arası çalışma konusunda farkındalık oluşturulması ve öğrencilerin tematik konularda yapacakları çalışmaları temel alanlarla ilişkilendirme konusunda teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:

4006-A ve 4006-B Çağrılarına Başvuru Yapabilecek Kurum/Kuruluşlar:

Belirtilen kurum/kuruluşlarda kadrolu ve tam zamanlı görevli öğretmenler (sözleşmeli öğretmenler dâhil) proje yürütücüsü olabilir. Ancak; müdür, müdür yardımcıları ve ücretli öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamaz.

Başvuru süreci ve programla ilgili sorularınız için bt4006@tubitak.gov.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.