1607 – BiGG+ KOBİ Mentor Arayüzü

2022-1 BiGG + KOBİ Mentor Arayüz Çağrısı KOBİ’lerin iş geliştirme ve yenilik kapasitelerini artırmaya yönelik mentorluk mekanizmaları oluşturulması ve yürütülmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi amacı ile açılmıştır.
Araştırma ve Yenilik alanlarına ayrılan kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılabilmesi amacıyla, TÜBİTAK TEYDEB Programları kapsamında desteklenen KOBİ’lerin ürün ve hizmetlerinin ticarileştirmesi, bu KOBİ’lerin yeni pazarlara girmesi ve ihracat kapasitelerinin artırılması için mentorluk mekanizması geliştirilip uygulanması bu çağrının temel gerekçesidir.
Mentorluk hizmetinin KOBİ’ler üzerinde iki boyutta etkisi olması beklenmektedir:

Yürütülecek faaliyetlerde, bir sektöre ve/veya bölgeye odaklanılması ve ayrıca aşağıdaki ve benzeri kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılması önerilmektedir:

1 Ekim 2022 itibariyle desteklenmeye hak kazanan arayüzler mentorluk faaliyetlerine başlamıştır.
%100 hibe şeklinde verilecek desteğin proje bütçesi üst sınırı genel gider dâhil 2.500.000 (iki milyon beş yüz bin) TL’dir. Desteklenen gider kalemleri; personel giderleri, hizmet alımları ve genel giderler olarak belirlendi. KOBİ’lere verilecek mentorluk hizmeti en fazla 600 (altı yüz) TL/saat brüt ücret üzerinden desteklenecektir.
Çağrıyla ilgili detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız.