Güncelleme kapsamında Yapay Zeka Ekosistemi 2023 çağrısı tematik alanlarına Akıllı Eğitim Teknolojileri de eklendi.
İlki 2022 yılında açılan, Yapay zekâ teknolojilerinin müşteri kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda ürün ya da çözümlere dönüştürülmesine katkı sağlamayı ve Türkiye Yapay Zekâ Ekosistemini harekete geçirmeyi amaçlayan 1711-YZE-2023 kodlu Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısının ikincisi 1 Mayıs 2023 tarihinde açılacaktır.
2023 Yılı çağrısında Program kapsamında dört öncelikli alan desteklenecektir. Bu öncelikli alanlar:
(1) Akıllı Üretim Sistemleri,
(2) Akıllı Tarım, Gıda ve Hayvancılık,
(3) Finans Teknolojileri (E-Ticaret dahil),
(4) İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik,
(5) Akıllı Eğitim Teknolojileri olarak belirlenmiştir.
Bu destek modelinde, yapay zekâ çözümlerine ihtiyaç duyan müşteri kuruluşların, teknoloji sağlayıcı olarak en az bir KOBİ statüsündeki şirket, bu konuda tecrübeli en az bir üniversite araştırma laboratuvarı/merkezi ya da kamu araştırma merkezi/enstitüsü ve TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü ile konsorsiyum oluşturmaları beklenmektedir.
Proje başvurusu yapacak konsorsiyumlar başvuru öncesi bir iş birliği protokolünü imzalayacaklar ve başvuru esnasında TÜBİTAK’a sunacaklardır.
Çağrı takvimi aşağıda verilmektedir. Başvurular https://eteydeb.tubitak.gov.tr internet adresinden çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.
Çağrının açılış tarihi: 1 Mayıs 2023
Kuruluş bazlı ön kayıt son tarihi: 29 Temmuz 2023, saat: 17:30
Çağrı kapanış tarihi: 31 Temmuz 2023, saat 23:59
NOT: Ayrıntılar ve açıklamalar için çağrı duyurusuna bakınız.
Başvurulan projelerin bütçesi Genel Gider, Proje Teşvik İkramiyesi ve Kurum Hissesi hariç en fazla 5.000.000 TL (iki milyon Türk Lirası) olacaktır. Proje süresi en fazla 24 ay olabilecektir.
1711 – Yapay Zekâ Ekosistem 2023 çağrısı güncel duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz.
1711 – Yapay Zekâ Ekosistem 2023 çağrısı kapsamında TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü dahil konsorsiyum olarak imzalanacak işbirliği protokolü taslağına buradan ulaşabilirsiniz