Water4All Ortaklığı 2023 Yılı İkinci Aşama Başvuruları Açıldı!

Yayınlanma Tarihi: 05-03-2024

Araştırma ve Yenilik Projeleri için oluşturulan Water4All Çok Uluslu Ortak Çağrısı’nın ilk aşama başvurularının sonuçları başvuru sahiplerine iletilmiştir. 

İkinci aşama başvuruların yükleneceği çevrim içi platform (EPSS), 29 Nisan 2024 tarihinde Brüksel saati ile 15:00’te kapanacaktır. 

Water4All 2023 Çok Uluslu Ortak Çağrısı kapsamında sunulacak araştırma ve yenilik projelerinin aşağıdaki konulardan en az birini ele alması gerekmektedir:

Çağrı Başlıkları 

1- Yerelden küresele doğru değişimler bağlamında ekosistem hizmetlerinin daha iyi anlaşılması için haritalama, izleme ve değerlendirme 

2- Ekosistem hizmetlerinde çoklu baskı (antropojenik baskılar dâhil olmak üzere) etki – tepki ilişkilerinin gelişmiş yöntem ve teknikler aracılığıyla anlaşılması ve tahmin edilmesi

3- Ekosistem hizmetlerinin su kaynaklarının yönetimine daha iyi entegrasyonu için yeni araçlar ve çözümler

Water4All Knowledge Hub için Niyet Beyanı

Proje teklifleri ikinci aşamaya geçen başvuru sahipleri,Water4All Knowledge Hub’a katılmaları yönünde teşvik edilmektedir.

Knowledge Hub etkinliklerine katılım, araştırma sonuçlarınızın değerlendirilmesi ve bunların kilit paydaşlara ulaşımını arttırması için bir fırsat niteliği taşımaktadır. 

Knowledge Hub yöntemi hakkında daha fazla bilgi çağrının internet sitesinde mevcuttur. Uygulanabilirliği ise çağrı duyurusunda detaylandırılmıştır. 

Widening seçeneği

İkinci aşamaya geçmeye hak kazanan konsorsiyumların aşağıda yer alan ülkelerden ek ortak alma imkanı olabilecektir. 

Widening Ülkeleri: Belçika (VLAIO ile sınırlı), İtalya (MIMIT ile sınırlı), Malta (MEEE), Estonya (MoE), Litvanya (LMT), Çek Cumhuriyeti (SAS), Güney Afrika (WRC), Türkiye (TÜBİTAK), Brezilya(CNPq ve CONFAP: FA ve FAPEMIG dışında tüm Fon Ortağı Kuruluşları).

İkinci aşamaya geçen projelerin listesine sayfasından ulaşabilirsiniz. İlgilendiğiniz projelere yönelik sayfasından ilgi formu oluşturma imkanınız bulunmaktadır.

Mevcut bir konsorsiyuma dahil olmak isteyen kuruluşlar ilgilerini Water4All çevrim içi ortak arama platformu üzerinden beyan edebilirler. Widening seçeneği yöntemi, ulusal düzenlemeler ve uygululanabilirliklerle ilgili bilgiler çağrının internet sitesinde detaylı bir şekilde yer almaktadır.

Çağrı Sayfası için tıklayınız.

Partnering tool için tıklayınız.