Şehirler Misyonu- Pilot Şehirler için Şehir Dönüşümünü Etkinleştirme Çağrısı

Yayınlanma Tarihi: 10-06-2024

İklim-Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu, 2050 yılına kadar tüm Avrupa şehirlerini iklim nötr hale getirme hedefini gerçekleştirmek amacıyla oluşturulmuştur. Misyon altında şehirlerin iklim-nötr dönüşümüne yönelik desteklerin bazıları NetZeroCities platformu aracılığıyla verilmektedir. Platform şehirlere yönelik çağrılar açarak yenilikçi yaklaşımların test edilip uygulanmasına aracılık etmektedir.

Şehir Dönüşümünü Etkinleştirme Programı (Enabling City Transformation Programme), kapsamlı şehir dönüşümü için yeniliği teşvik etmeye odaklanan on sekiz aylık; büyük ölçekli, pratik ve tekrarlanabilir öğrenmeyi destekleyen kolaylaştırıcı yenilikleri keşfetmeyi ve uygulamayı amaçlayan projeleri destekleyecektir. Başvurular 5 Haziran –14 Ekim 2024 (17:00 CEST) tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir. Bir misyon şehri içeren konsorsiyumlar yaklaşık 500.000-600.000 Avro bütçe ile desteklenecektir. Çağrıya toplam 22.8 Milyon Avro bütçe ayrılmıştır. 

Çağrıya yalnızca 112 Misyon Şehirleri olarak seçilen şehirler (ülkemizden İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri) başvurabilecektir. Proje başvurusunda ana başvuru sahibi şehrin yanında destekleyici kuruluşlar (konsorsiyuma katılan bir Misyon Şehrinin iklim hedeflerinin uygulanmasında yer alan KOBİ’ler, araştırma kurumları, üniversiteler, STK’lar, dernekler, vatandaş grupları veya diğer ilgili paydaşlar) da Misyon şehri liderliğindeki konsorsiyumun partneri olarak yer alabilecektir.  Projelere katkı sağlamak isteyecek kuruluşlar Misyon şehirleri ile irtibata geçmelidir. 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Çağrı dökümanlarını ve başvuru formlarını indirmek için lütfen tıklayınız.

Bilgi Günleri:

  • 12 Haziran 2024, 14.00-15.30 CEST –Amaç, Yaklaşım & Sistem ve Teknik Bilgiler. Kayıt linki

  • 19 Haziran 2024, 11.30 – 13.00 CEST – Uygunluk ve Değerlendirme Kriterleri. Kayıt linki

  • Eylül– Etki Çerçevesi ve İzleme, Değerlendirme ve Öğrenme. (tam tarih ve kayıt bağlantısı ileride link üzerinden ilan edilecektir)

  • Eylül– Hatırlatma oturumu: Amaç, Yaklaşım & Sistem ve Teknik Bilgiler. (tam tarih ve kayıt bağlantısı ileride link üzerinden ilan edilecektir)

  • Eylül– Hatırlatma oturumu: Uygunluk ve Değerlendirme Kriterleri ile Soru-Cevap. (tam tarih ve kayıt bağlantısı ileride link üzerinden ilan edilecektir)