Bilim Ortaklıkları-Araştırma İş birlikleri Fonu” İkinci Çağrısı Başvurulara Açıldı!

Yayınlanma Tarihi: 21-05-2024

Çağrı kapsamında dayanıklı gezegen, dönüştürücü teknolojiler ile sağlıklı insanlar, hayvanlar ve bitkiler alanlarında uluslararası ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bilimsel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak TÜBİTAK ve British Council iş birliğinde yürütülecek olan Uluslararası Bilim Ortaklıkları-Araştırma İş birlikleri Fonu (International Science Partnerships Fund-Research Collaborations Grant) ikinci çağrısı açıldı.

Türkiye’deki üniversite ve araştırma kurumlarındaki araştırmacıların Birleşik Krallık’taki ortaklarıyla birlikte gerçekleştirecekleri ikili araştırma ve inovasyon iş birliklerine finansal destek sağlamayı amaçlayan program kapsamında aşağıda paylaşılan üç ana küresel tema üzerinde proje başına 80 bin sterline kadar fon desteği sağlanacaktır. 

  • Dayanıklı gezegen (Resilient planet)

  • Dönüştürücü teknolojiler (Transformative technologies)

  • Sağlıklı insanlar, hayvanlar ve bitkiler (Healthy People, animals and plants)

Programın son başvuru tarihi 9 Temmuz 2024, saat 12.00’dir. Başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgiye programın web sayfasından ve başvuru kılavuzundan ulaşılabilmektedir.

Başvuruların Birleşik Krallık’taki yürütücüler tarafından Türkiye’deki yürütücü ile ortaklık halinde British Council web sayfası üzerinden yapılması gerekmektedir. TÜBİTAK başvuru sistemi üzerinden başvuru yapılmayacaktır.