2024 Yılı ANSO Burs Programı

Yayınlanma Tarihi: 31-01-2024

TÜBİTAK’ın kurucu üyesi olduğu Kuşak ve Yol Bölgesi Uluslararası Bilimsel Kuruluşlar Örgütü (Alliance of International Science Organizations- ANSO), 2024 yılı için “The ANSO Scholarship for Young Talents” çağrısı ile yüksek lisans ve doktora bursları sunmaktadır.

Burs programı, resmi olarak 2019 yılında dünya genelinden genç bilim insanlarını eğitmeyi ve yetiştirmeyi amaçlayarak başlatılmıştır. Her yıl 200 lisansüstü öğrenci ve 300 doktora öğrencisine, Science and Technology University (USTC), University of Chinese Academy of Sciences (UCAS) ve Chinese Academy of Sciences (CAS) enstitülerinde yüksek lisans ve doktora eğitimine devam etmeleri için destek verilmektedir.

Başvuruda bulunabilmek için Çin vatandaşı olmamak, İngilizce veya Çince dilinde yeterlilik, belirli yaş sınırları içinde doğmuş olmak (yüksek lisans başvuruları için 1994 ve sonrası, doktora başvuruları için 1989 ve sonrası), USTC/UCAS uluslararası öğrenci kabul kriterlerini karşılamak gibi temel şartlar bulunmaktadır.

Burs için son başvuru tarihi 15 Şubat 2024’tür.

Daha fazla bilgi için ANSO’nun resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.anso.org.cn/programmes/talent/scholarship/